23948sdkhjf

Volvo inleder sparprogram

Tillsvidareanställda och konsulter på tjänstemannasidan berörs när Volvokoncernen ska minska kostnaderna med fyra miljarder kronor om året.
Besparingsåtgärderna ska genomföras i ett sparprogram som även omfattar "effektiviseringar i det globala industrisystemet" enligt ett pressmeddelande.

Merparten av kostnadsminskningarna ska uppnås inom lastbilsverksamheten. Personalen i produktionen kommer emellertid inte att beröras, rapporterar TT.

NÅGRA DETALJER presenteras i nuläget inte utan åtgärderna ska enligt Volvo kommuniceras löpande i takt med att de genomförs.

– Vi för nu samman dessa åtgärder i ett övergripande program för att på det sättet ge en bättre bild av både effekterna och tidsplanen för genomförandet av vår omfattande och genomgripande strategi, säger koncernchefen Olof Persson i ett uttalande.

– EXAKT var plus och minus uppstår, det är jag inte man att tala om i dag, säger Mikael Sällström, ordförande i Volvos verkstadsklubb, till TT.

Enligt Volvo väntas omstruktureringskostnaderna landa på totalt cirka 5 miljarder kronor.

Volvokoncernen har runt 115 000 anställda. Enligt Volvos informationschef Mårten Wikforss är cirka 69 000 av dem tjänstemän.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078