23948sdkhjf

Köper teknik som omvandlar gummispill

Franska gummimaskintillverkaren Rep International har köpt Watson-Brown HSM och företagets patenterade devulkaniseringsteknik.
Företaget har utvecklat teknik som innebär att tvärbundna material kan behandlas och spjälkas till användbara kompound utan behov av ytterligare kemikalier. I dagsläget är tekniken fokuserad på vulkaniserade gummimaterial, men den har även testats och fungerar för återvinning och återanvändning av härdplast.

Det förvärvade centret är utrustat med en operativ produktonslinje för devulkanisering, samt ett testlaboratorium som drivs av ett team på sex personer.

Bruno Tabar, vd för Rep koncernen, säger i ett uttalande att REP International kommer att fortsätta att vidareutveckla HSM-tekniken, implementeringen i centret och arbeta för att främja en försäljning av devulkaniseringsmaskiner och service av dessa på den internationella marknaden mot kompounderings- och processföretag.

Materialdistributören Bjørn Thorsen A/S, har tidigare varit återförsäljare för Watson Brown HSM i Norden.

Bo Norman från Bjørn Thorsen A/S, säger till Plastforum att det så klart är trist att tappa en huvudman, men att Watson-Brown HSM inte varit någon stor sådan då företaget legat på en utvecklingsnivå av sin teknik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063