23948sdkhjf

Fler vill anställa i industrin

Efter flera år av kris verkar det som om tron på en ljusare framtid infunnit sig i de svenska industriföretagen. Fler jobb är att vänta inom tillverkningsindustrin.
– Det kommer inte att bli en kraftig förbättring, men en stadig. Men det blir ändå bättre, säger Tord Strannefors, prognoschef på Arbetsförmedlingen. Det rapporterar Dagens arbete .

En undersökning som bemanningsföretaget Manpower gjort ge en försiktig, men positiv prognos inför hösten. Av 750 tillfrågade företag anger sju procent att de kommer anställa. 84 procent svarar att de vare sig kommer att anställa eller säga upp personal.

UNDERSÖKNINGEN visar en prognosen positiv framförallt för tillverkningsindustrin, jämfört med både förra kvartalet och förra året. Flera arbetsgivare anger här att de kommer öka sysselsättningen under hösten, jämfört med dem som vill minska.

Strannefors säger att även Arbetsförmedlingen bevakar arbetsmarknaden kontinuerligt och ser liknande tendenser.

– Totalt sett är det positiva förutsättningar. Man kan se en ljusare konjunktur från USA och den europeiska konjunkturen har bottnat och börjar visa svaga tecken uppåt. Det har satt spår i industrins framtidstro, man förväntar sig en högre orderingång. Bland annat biltillverkningen har fått mer att göra, säger han till da.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078