23948sdkhjf

Ineos kan stänga skotsk fabrik

Multinationella kemiföretaget Ineos överväger att stänga sin anläggning i skotska Grangemouth. Fabriksarbetarnas fackförbund anser att företagsledningen skött det hela chockerande illa.
Företrädare för fackförbundet beskriver det som ett "chockerande" försök att lägga skulden på produktionspersonalen i stället för att genomföra framtida fabriksinvesteringar och ta tag i tidigare planerade samtal om pensioner, rapporterar PlasticsNews .

Koncernens styrelseordförande Jim Ratcliffe beskriver anläggningen som dyr i drift, och att den drivs på ett gammaldags och förlegat sätts, vilket uppges som den främsta orsaken till hans oro. Han lär även ha sagt:

– För att ha en framtid krävs billiga råvaror och en vettig kostnadsstruktur. Om vi inte kan lösa de frågorna måste fabriken stänga ner.

Pat Rafferty, sekreterare vid det skotska fackförbundet Unite, säger sig vara besviken på företagsledningen flagranta försök att placera arbetskraften före planerade samtal om pensioner och framtida fabriksinvesteringar, rapporterar mrcplast.com .

Fackförbundet representerar cirka 1 200 anställda vid den skotska anläggningen.

Inoes köpte anläggningen av BP:s dotterbolag Innovene under 2005 för 5,7 miljarder brittiska pund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063