23948sdkhjf

Varsel vid Trelleborg

Trelleborg AB varslar 70 personer av företagets drygt 490 anställda vid enheten i Trelleborg. Anledningen är att koncernens affärsområde Trelleborg Engineered Systems ska genomföra förändringar inom sin blandningsverksamhet.
Blandningsverksamheten uppges ha haft dålig lönsamhet under lång tid, i synnerhet vid enheten i Trelleborg. Därför genomförs investeringar på orten samtidigt som verksamheten koncentreras.

Blandningsverksamheten kommer att integreras med verksamheten för belagda vävar. Samtidigt genomförs investeringar i den berörda blandningsverksamheten. Investeringarna uppgår till cirka 30 miljoner kronor och innebär att två gummiblandare kommer att installeras. Den ena blandaren kommer att vara ny, den andra kommer att flyttas och byggas om.

Sammantaget innebär detta gummiblandningsverksamheten successivt och med start under 2013 kommer att koncentreras på att i huvudsak producera blandningar till Trelleborgs verksamhet på orten.

Varslet berör både kollektivanställda och tjänstemän. 25 anställda vid enheten i Värnamo har sedan tidigare också fått beskedet att deras jobb är i fara.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.114