23948sdkhjf

Svensk producent flyttar hem tillverkningen

Lidköpingsföretaget Esska går emot strömmen. Istället för att flytta sin tillverkning till låglöneländer väljer företagets ägare ta hem produktionen av nappar från Thailand till Sverige.
I december öppnar svenska napptillverkaren Esska AB ytterligare en produktionslinje vid fabriken i Lidköping. Vid linjen kommer man att tillverka nappen Happy, som under en period tillverkats i Thailand.

För det samma har företaget investerar åtta miljoner kronor, vilket bland annat inbegriper en hypermodern produktionscell vilken kommer att sköta monteringen av nappen.

-Tack vare produktionscellen kan vi producera lika effektivt här i huset, och säkrare, säger Torbjörn Holm platschef vid Esskas fabrik i Lidköping.

Bakgrunden till att bolaget väljer att plocka hem tillverkningen är dels att kvaliteten på leveranserna från Thailand inte levt upp till företagets krav, men även till följd av att volymerna idag är tillräckligt stora för att en investering på hemmaplan är försvarbar, säger Torbjörn Holm, platschef vid Esskas fabrik till Plastforum

Beslutet innebär att företaget från och med december kommer att ha all produktion av nappar i Sverige förutom tillverkningen av naturgumminappen som köps in från Asien.

Företaget har åtta formsprutningsmaskiner och en semiautomatisk monteringsanläggning sedan tidigare för tillverkning av sitt sortiment av silikonnappar – napp såväl som ring och bricka - i huset.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062