23948sdkhjf

Orion sålt till småländsk duo

Småländska företagsgruppen Lundahl & Hall AB har förvärvat Plast AB Orion av Acema Invest AB. Affären verkställdes den 31 oktober 2012.
Företagsgruppen Lundahl & Hall AB utgörs av tre bolag idag. Vid sidan av nyligen förvärvade Plast AB Orion utgörs gruppen av Snickarlaget i Sävsjö AB, Trappekompaniet AS i Norge samt AB Smålandsinredningar i Järnforsen.

-Genom förvärvet av Plast AB Orion har vi idag tre ben att utveckla och växa med, vilket också är vårt mål, säger Kenneth Lundahl en av företagsgruppens två ägare till Plastforum.

Herrarna Lundahl och Hall har en lång erfarenhet från ledande befattningar inom plastindustrin, men efter att ha arbetet med detta i mer än tio års tid, valde de för två år sedan att starta och driva egen verksamhet istället med mål att förvärva och utveckla företag på hemmaplan.

Sedan 2010 äger och driver de båda herrarna moderbolaget Lundahl & Hall AB. Målet är att bygga upp en företagsgrupp i Småland som ska växa och bli större.
Ägarna kommer båda att vara operativa i verksamheten och gå in som vd de första åren.

-Vi kommer att köra allting i detalj och finnas på plats på företaget två till tre dager i veckan, säger Kenneth Lundahl .

Eric Anderzon ägare till Acema Invest AB ser positivt på de nya ägarna och är övertygad om att den nya duon ska lyfta Plast AB Orion till nya höjder.

-Företagskulturen i trakten är oftast att bolagen är ägarledda, nu återgår Orion till att bli ett sådant, vilket jag tror är bra för såväl bolaget och dess anställda som för regionen i stort. Att en av ägarna dessutom bor och verkar här på orten ser jag som mycket positivt, säger Eric Anderzon till Plastforum. /MF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078