23948sdkhjf

Trelleborg AB påverkat av konjunkturen

Industrikoncernen Trelleborg AB redovisar en vinst före skatt på 549 miljoner kronor för årets tredje kvartal jämfört med 539 miljoner kronor för samma period 2011. Ett för kvartalet tillfredsställande resultat, om än präglat av den svagare konjunkturen, säger företagets vd och koncernchef Peter Nilsson.
Koncernen redovisade en omsättning på 4.961 miljoner kronor vilket är en minskning jämfört med tredje kvartalet 2011 då omsättningen landade på 5.187 miljoner kronor.

I kvartalsrapporten framgår att koncernens försäljning till segmenten offshore olja/gas, infrastruktur och flyg var högre jämfört med det tredje kvartalet 2011. Försäljningen till övriga segment var lägre än motsvarande period 2011.

Trelleborg redovisar ett för kvartalet tillfredsställande resultat, om än präglat av den svagare konjunkturen. Försäljningsutvecklingen var förhållandevis god i Asien och Nordamerika medan utvecklingen i Europa var generellt svag, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef för Trelleborg AB.

Marknadsutsikterna för årets fjärde kvartal ser inte ljusa ut. Efterfrågan bedöms vara lägre än det tredje kvartalet 2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.782