23948sdkhjf

Norma Group stärker närvaron i Asien

Svenska Norma Group har förvärvat 85 procent av aktierna i malaysiska Chien Jin Plastic Sdn. Bhd. Bolaget tillverkar kopplingselement av termoplaster.
Företaget är specialiserat på kopplingselement för plast- och järnrörsystem som till exempel används för dricksvatten, hushållsvatten och bevattningssystem. Dessutom producerar företaget komponenter för sanitär utrustning.

Under det gångna verksamhetsåret har bolaget genererat en total försäljning på mer än 7.000.000 euro. Bolaget har cirka 150 medarbetare. Bolaget ligger 200 km norr om Kuala Lumpur, Malaysia.

I ett pressmeddelande skriver Norma Group att förvärvet av Chien Jin Plast är en milstolpe då koncernen har för avsikt att utöka sin verksamhet i Sydostasien.

-Detta förvärv av majoriteten av Chien Jin Plastic aktier förstärker vår närvaro i tillväxtregion Asien-Stillahavsområdet och är en värdefull förbättring till vår produktportfölj särskilt i dricksvattendistributions marknaden, säger Werner Deggim, vd för Norma Group i ett uttalande.

Norma Group bildades 2006 som ett resultat av en sammanslagning mellan ABA Group och Norma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063