23948sdkhjf

PUR-skum ny marknad för Deflamo

Specialkemiföretaget Deflamo har anpassat sitt miljövänliga flamskyddsmedel så att det även kan användas för polyuretanskum. Därmed öppnar sig en ny miljardmarknad för det svenska företaget.
Ett pressmeddelande gör gällande att företaget har ett antal intresserade kunder redan idag. Företaget bedömer att den första volymordern mot marknaden för polyuretanskum, bör kunna tas i slutet av 2013.

Företaget påbörjade arbetet med att anpassa flamskyddsmedlet Apyrum till PUR-skum för flera år sedan. Då nådde man inte ända fram. Utvecklingsprojekt hos företagets kunder inom polyuretanindustrin har därför varit vilande i väntan på nya lösningar. Efter ett omfattande forsknings- och utvecklingsarbete har företaget nu fått fram en variant av det miljövänliga flamskyddsmedlet som uppges ha stabila resultat utan oönskade avvikelser i PUR-skummet.

Den nya produkten används på motsvarande sätt som traditionella flamskyddsmedel. Tester som företaget gjort visar att PUR-skum klarar det viktigaste brandprovet med en inblandning av 11 procent av den nya produkten. /aktietorget.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063