23948sdkhjf

Premould bygger och anställer

Formsprutningsföretaget Premould AB meddelar att företaget flyttar delar av sin produktion till en ny och större fabrik i Huskvarna i slutet av året.
Den nya anläggningen är anpassad för formsprutning i låga serier. Initiellt kommer fabriken att bemannas med åtta anställda. Ett automatiskt materialhanteringssystem kommer att förse fabrikens fem formsprutor med material. Ett höglager är även byggt för förvaring av verktyg. Lokalerna är förberedda för en ytterligare utbyggnad så att den kan rymma totalt tio formsprutningsmaskiner.

-För att möta den nya situationen har redan flera nyanställningar gjorts och det kan bli aktuellt med än fler under det närmaste året", säger Anders Johansson, företagets vd i ett pressmedelande.

Premoulds huvudkontor kommer att finnas kvar i Gisebo med verktygstillverkning av lågvolymverktyg. Tre formsprutningsmaskiner för provkörning av nya verktyg kommer också att stanna i huset.

-Satsningen ger oss möjlighet att utöka verksamheten i Gisebo och att göra fler verktyg på kortare tid och samtidigt kunna ta oss an större verktygsprojekt", säger Anders Johansson vidare.

Företaget redovisade en omsättning på cirka 23 för 2011 och har 21 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063