23948sdkhjf

Perstorp växer med nedbrytbara termoplaster

Specialkemikalieföretaget Perstorp AB tillverkar biologiskt nedbrytbar och komposterbar plast sedan några år tillbaka. För att möta den ökade växande efterfrågan har företaget ökat sin kapacitet av kaprolatambaserad polyester.
För fyra år sedan förvärvade Perstorp AB en kaprolaktamanläggning i Warrington, England av Solvay S.A.

2011 genomfördes en större investering vid anläggningen, i syfte att öka kapaciteten av kaprolaktom. Investeringen innebar att Perstorp ökade sin monomerkapacitet till mellan 10.000 och 20.000 ton beroende på om den ska användas som nyckelingrediens i polyuretan, termoplastisk polyuretan eller biologiskt nedbrytbara termoplast.

-Efterfrågan på nedbrytbara termoplaster är stor. Med vår ökade produktionskapacitet kommer vi att arbeta mer aktivt för att göra den europeiska marknaden medveten om vår existens, säger Håkan Björnberg, ansvarig för Perstorps marknadsutvecklingsenhet till Plastforum.

Björnberg säger att företaget redan idag har ett antal kunder i Nordamerika som använder sig av den nedbrytbara termoplasten Capa.

Materialet finns att tillgå i en rad formblåsningskvaliteter samt som kvalitet för användning i smältlim eller som förstärkning till skor.

-Marknaden för biologiskt nedbrytbara plaster växer snabbt, som den lilla aktör vi är idag har vi en stor uppsida att hämta marknadsandelar från, säger Håkan Björnberg.


Perstorps fabriksanläggning i Warrington, England.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078