23948sdkhjf

Euroform ska växa inom medicinteknik

Euroform har förvärvat Plastics Development Center, PDC. Förvärvet är ett led i bolagets satsning mot läkemedels- och medicinteknikindustrin. Ett renrum på 2000 kvm är tillika under uppförande i Motala som ett led i MT-satsningen.
2011 togs ett formellt beslut inom Euroform AB att företaget ska arbeta mot läkemedels- och medicinteknikindustrin i stor skala. Därför byggs just nu ett renrum på 2000 kvadratmeter, klass 7 och klass 8, i företagets fabrik i Motala. Renrummet ska stå klart i början av 2013.

Som ett led i denna satsning har företaget förvärvat Plastics Development Center, PDC, i Enskede. I samband med förvärvet har bolaget bytt namn till Euroform Plastics Development Center AB. Vid sidan av ett ordinarie fabriksutrymme har anläggningen ett renrum klass 8.

Till Plastforum säger Håkan Jimstad, vd för Euroform att förvärvet av PDC kommer att skapa möjligheter att erbjuda befintliga såväl som nya kunder utveckling, projektdrift, prototyper, förserier samt industrialisering såväl som serieproduktion på ett effektivt sätt.

Tanken är att alla utveckling och prototyptillverkning ska förläggas till bolaget i Enskede. Den medicintekniska produktionen ska förläggas till Motala. När det nya renrummet står klart ska det rymma maskiner och monteringsutrustning för tillverkning av formsprutade förpackningar mot läkemedelsindustrin samt medicintekniskt gods.

Patric Lindén, en av PDC:s två grundare, intar i rollen som vd för Euroform Plastics Development Center AB i Enskede.

Euroform sysselsätter 220 personer och redovisade en on omsättning på 425 miljoner kronro 2011. Bolaget ägs av den privatägda industrikoncernen Vätterledens Invest AB.

PDC har fyra anställda och förväntas redovisa en omsättning på fem miljoner kronor för 2012.

Från vänster; Håkan Jimstad, vd för Euroform och Patric Lindén, numera vd för Euroform Plastics Development Center AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078