23948sdkhjf

Coperion sålt till Hillenbrand

Amerikanska Hillenbrand Inc. har förvärvat Coperion Group av tyska riskkapitalbolaget Deutsche Beteilungs AG. Transaktionen beräknas vara slutförd den 31 december 2012.
Fram tills för tre år sedan var Hillenbrands kärnverksamhet riktad mot begravningsbranschen. Då tillväxten inte varit den bästa på den marknaden valde koncernen istället att sadla om mot plast-, kemi-, livsmedels- och mineralindustrin.

De senaste tre åren har Hillenbrand därför förvärvat tre bolag med anknytning till plast- och processindustrin. Vid sidan av Coperion som tillverkar kompounderings- och extruderingsmaskiner samt materialhanteringssystem har koncernenen köpt K-Tron International, som fokuserar på pneumatiska matnings- och transportanordningar samt företaget Rotex Global.

Coperion kommer att ingå i Hillenbrand Process Equipment Group (PEG) tillsammans med de ovan nämnda företagen.

I ett pressmeddelande säger Joe Raver, vd för PEG att förvärvet av Coperion kommer att koncernens tillväxtstrategi och position på viktiga marknader såsom plast, kemi, livsmedel och mineralerindustrin.

Köpesumman uppges vara 530 miljoner dollar, motsvarande 3,7 miljarder svenska kronor.

Coperion GmbH har i dagsläget ett försäljningskontor i Rönninge utanför Stockholm med ansvar för den svenska, danska, finska och norska marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079