23948sdkhjf

Produktivitetspris för bäst stopptidsuppföljning

Under 2011 förbättrade Lidköpingsbaserade Promens AB effektiviteten i sina maskiner radikalt med hjälp av kontinuerlig stopptidsuppföljning. Där av har företaget belönats med Axxos Produktivitetspris 2012.
Promens i Lidköping tillverkar varmformade och dekorerade förpackningar till livsmedelsindustrin. Sedan en tid tillbaka har företaget installerat Axxos Industrisystems programvara Axxos OEE på sina maskiner för att mäta när maskinerna står stilla och vad som orsakat stoppet. Statistisk som företaget sedan använt för att åtgärda och sedan minska antalet stopp.

Och stopptidsuppföljningen har visat sig vara bra. Under 2011 förbättrade företaget TAK/OEE från 73 till 75% i snitt på samtliga 15 maskiner. Förbättringen har lett till att företaget fått ut tio extra produktionsdagar per maskin och år, vilket betyder 150 dagar totalt på ett år och en besparing på cirka tre miljoner kronor per år


Mikael Klaesson, Quality Controller på Promens i Lidköping tar emot pris för årets bästa produktivitetsförbättring under Axxos Användardag 2012. Förutom ett diplom fick företagetett presentkort på 10 000 kr.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063