23948sdkhjf

Versalis i elastsamarbete med koreanskt bolag

Avtal har undertecknats mellan petrokemiföretaget Versalis och koreanska Honam Petrochemical Corporation gällande utveckling av elastomerer vid en av Honams anläggningar i sydkorenska Yeosu.
Uppstart är planerad till slutet 2015. Anläggningen kommer att ha en produktionskapacitet på cirka 200,000 årston elastomerer mot den de asiatiska marknaderna.

Enligt ett pressmeddelande ska Versalis bidra med ingenjörskompetens, kommersiell kompetensutveckling och tekniskt stöd. Honam ska i sin tur bidra med råvara, operativt utrymme och befintliga byggnader.

Avtalet som undertecknats av bolagens båda vd utgör grunden för skapandet av ett samriskföretag, vars mål är att stärka Versalis position på den globala marknaden, särskilt i Asien och Stillahavsområdet, rapporterar todaysplastics.com.

Den senaste tiden har ENI-ägda, fd Polimeri Europa, Versalis även invigt ett nytt kontor i Shanghai samt ingått ett samriskbolag med petrokemiföretaget Petronas för utveckling och gemensamt utnyttjande av en produktionsanläggning i Malaysia. /plasticstoday.com
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078