23948sdkhjf

EcoRub och CLEPA i samarbete

Under den europeiska underleverantörsorganisationen CLEPA:s vingar ska ett utvecklingsprojekt inledas mellan miljöteknikföretaget EcoRub AB och den slovenska fordonsindustrin.
I samband med en kongress för det slovenska bilunderleverantörsklustret ACS-GIZ höll Ecorub:s vd Åke Paulsson ett anförande i vilket han berättade om möjlighet att använda sig av återvunnet gummi för tillverkning av vissa bildelar. Användning av återvunnet gummi innebär en besparing av 3,3 ton olja per varje ton jungfruligt material samt förhindrar utsläpp av 10 ton koldioxid, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Åhörarna tog till sig informationen. Dessutom resulterade den i att två stora slovenska företag kommer att påbörja försök med Ecorubs material under hösten.

Den europeiska underleverantörsorganisationens ordförande Jean Marc Gales, uppmanade Piteåföretaget samt de slovenska och svenska bilunderleverantörsföreningarna att återkomma med ett förslag till gemensamt utvecklingsprojekt i CLEPA:s regi.

Slovenien är det land i EU som är mest beroende av bilindustrin. Tio procent av landets BNP lär vara kopplad till bilindustrin.

EcoRub AB utvecklar och tillverkar ekologiskt gummi, material som huvudsakligen består av pulveriserade bildäck som binds med plaster och specialmolekyler.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063