23948sdkhjf

Uponor och KWH går samman

De två stora koncernerna Uponor och KWH har bildat ett samriskbolag i vilket företagen kombinerar sina infrastrukturrörsystem, ett område som lidit stora nederlag till följd av lågkonjunkturen.
LÄS ÄVEN / » Köper majoritetsandel i tyskt specialistföretag
Såväl Uponor som KWH är baserade i Finland. Det nya samriskbolaget ska heta Uponor Infra Oy och ska framförallt specialisera sig på infrastrukturrörsystem i norra Europa. Bolaget ägs gemensamt av Uponor (55,3%) och KWH-koncernen (44,7%).

Uponor fokuserar framförallt på dagvatten- och avloppssystem. 2011 redovisade verksamheten ett resultat (EBITDA) på 3,8 miljoner euro och en omsättning på 150 miljoner euro. Verksamheten har 516 anställda och har två fabriker i Finland och en i Sverige.

KWH Pipe redovisade ett motsvarande resultat EBITDA på 7,4 miljoner euro och en omsättning på 234 miljoner euro för 2011. Verksamheten har 1.238 anställda och har tre fabriker i Finland, två i Danmark respektive Kanada samt fyra fabriker i Sverige, Polen, Tjeckien och Thailand.

I ett pressmeddelande skriver de båda bolagen att syftet med samriskbolaget är att förbättra effektiviteten och lönsamheten, och ska ses som en spegling av bolagens ömsesidiga intresse av att stanna kvar i branschen.


De båda bolagens koncernchefer Jyri Luomakoski och Peter Höglund signerar avtalet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062