23948sdkhjf

Gerresheimer flyttar kapacitet till Kina

Gerresheimer Regensburg GmbH flyttar tillverkningen av två lansettenheter från Tyskland till Kina. Skälet uppges vara ökade möjligheter att minska sina produktionskostnader.
-En produktionsprocess är endast kostnadseffektiv i Europa om den är helt automatiserad. I Kina kan den utföras manuellt eller på ett delvis automatiserat sätt, säger Manfred Baumann, operativ chef på Gerresheimer Regensburg, i ett pressmeddelande. "Det innebär färre investeringar i automatiseringsteknik."

Att flytta arbete från Europa är ett sätt för företaget att hålla produktionskostnaderna nere och minska investeringarna i automation än om arbetet hade stannat i Tyskland.

Projektet som flyttas omfattar formsprutning, tryckning och montering av två lansettanordningar att företaget beskriver som två ”priskänsliga produkter”.

För ett år sedan meddelade Gerresheimer att det planerade att fyrdubbla sin kapacitet i den kinesiska anläggningen under de närmaste 18 månaderna. Vidare meddelade företaget då att planer fanns på att bygga ytterligare en fabrik i landet. /Plastics news
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062