23948sdkhjf

Försiktig optimism bland underleverantörerna

Trots signaler om vikande konjunktur och det osäkra ekonomiska läge som råder i Europa finns en försiktigt positiv anda och tilltro till konjunkturen bland landets små och medelstora underleverantörer.
Branschorganisationen Svensk Industriförening, Sinf, senaste temperaturmätning bland sina små och medelstora medlemsföretag visar att nästan vartannat av de tillfrågade företagen tror på en omsättningsökning i det egna företaget på mellan 1 till 20 procent under det tredje kvartalet. Vidare tror 66 procent av företagen att personalstyrkan kommer att vara oförändrad under samma kvartal.

20 procent av företagen upplever att vi är mitt i en högkonjunktur, medan nästan lika många, 19 procent, upplever att vi är mitt inne i en lågkonjunktur.

-Det finns en försiktigt positiv anda hos de svenska små och medelstora underleverantörerna. Detta trots de ekonomiska orosmoln som hopar sig. De största frågetecknen är den höga kronkursens påverkan och signalerna om en internationell industrinedgång, säger Anders Ekdahl, VD för Sinf i ett pressmeddelande. /SINF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068