23948sdkhjf

Plastals vd till FKG

Branschorganisationen FKG – Fordonskomponentgruppen, har fått en ny ordförande. Plastals vd Per-Ewe Wendel efterträder Christer Palm.
Wendel, med 35 års erfarenhet av fordonsindustrin, är i dag koncernchef för Plastal Industri AB. Som ordförande kommer han att fortsatt arbeta på den linje som FKG:s styrelse sedan tidigare slagit in på.

– Från FKG:S sida kommer vi att fortsatt sträva efter att bibehålla och även förstärka vår position i det offentliga samtalet. Vårt mål är att skapa en ännu större förståelse för hur viktig leverantörsindustrin är för Skandinavien.

– Bland våra medlemsföretag finns både småföretag och stora globala koncerner. Ytterst är det viktigt att driva frågor som är betydelsefulla för samtliga medlemmar, säger Per-Ewe Wendel och tillägger att FKG:s roll är att ge medlemsföretagen, fordonsindustrins leverantörer, rätt affärsförutsättningar.

En mycket viktig fråga för FKG är lagstiftning om betalningsvillkor. Andra fortsatt prioriterade områden är exportaktiviteter och olika forsknings- och utvecklingsprojekt, bl a genom det statliga FFI-programmet.

– Nyckeln för vår industris framgång är att vara innovativa samt att ta hem order även från andra marknader än Sverige, säger Per-Ewe Wendel. /motormagasinet.se, mentoronline.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109