23948sdkhjf

Trelleborg köper verksamhet i Sydamerika

Brasilianska företaget Day Brazil SA har sålt sin tryckduksverksamhet, Printec, till Trelleborg AB. Företaget har en produktionsanläggning i Brasilien och uppges ha en ledande position inom området tryckdukar i Latinamerika och USA.
Förvärvet är ett led i Trelleborgs strategi att stärka positionerna inom attraktiva och lönsamma marknadssegment, säger Dario Porta, chef för Trelleborg Coated Systems i ett pressmeddelande.

Tryckdukar för den grafiska industrin är ett attraktivt segment för Trelleborg AB. Marknaden för flera applikationer och geografiska regioner, inte minst i Latinamerika, visar på en stabil tillväxt, säger han vidare.

Förvärvet stärker Trelleborgs position inom området tryckdukar i Latinamerika och USA. Printecs årliga försäljning uppgår till cirka 250 miljoner svenska kronor. Verksamheten har cirka 160 anställda.

– Printec har en attraktiv portfölj med avancerade produkter och visar god lönsamhet. Printec kommer att utgöra en stark plattform, särskilt i Latinamerika, och betydande synergier och hävstångseffekter förväntas efter att verksamheten har integrerats i vår globala struktur, säger Dario Porta i ett uttalande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078