23948sdkhjf

Lanxess bygger världens största EPDM fabrik

Tyska specialkemiföretaget Lanxess bygger världens största anläggning för EPDM i kinesiska Changzhou. Investeringen uppges vara cirka 235 miljoner euro, vilket för övrigt är den största investeringen som företaget hittills gjort i Kina.
Anläggningen kommer att ha en kapacitet på 160.000 ton per år och beräknas stå klar 2015.

I ett pressmeddelande skriver företaget att den globala efterfrågan på EPDM väntas öka med mer än fyra procent per år de närmaste åren. Efterfrågan i Kina förväntas dock växa med cirka åtta procent, till stor del tillföljd av landets ökade fordons- och byggindustrin.

I ett uttalande säger Lanxess vd Axel C. Heitmann att fabriken innebär en stärkt global tillgång på EPDM och en ökad möjlighet att betjäna företagets lokala kunder än snabbare med premiumprodukter.

-Denna anläggning representerar också vårt företags tredje stora gummiinvesteringar i Asien vilket stärker våra referenser som världens ledande leverantör av syntetiskt gummi, tillägger Heitmann.

Vid sidan av investeringen ovan planerar företaget för en anläggning i världsklass för tillverkning av butylgummi, med placering i Singapore. Prospekteringen är planerad till första kvartalet 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078