23948sdkhjf

Småföretagare sågar Tillväxtverket

Åtta av tio småföretagare har aldrig fått hjälp av Tillväxtverket. Förtroendet för myndigheten är tillika väldigt låg, det visar en undersökning bland närmare 400 svenska småföretagare. Undersökningen visar även att förtroendet är betydligt större för Skatte- och Bolagsverket.
Småföretagarbarometern är en undersökning som genomförs bland småföretagare i Sverige av ett e-bokföringsföretag. I den senast genomförda undersökningen har 393 småföretagare i Sverige ombetts att rangordna elva svenska myndigheter efter det förtroende de känner för dem. Bland dessa hamnade Tillväxtverket på allra sista plats. 22 procent av av de tillfrågade småföretagarna kände minst förtroende för Tillväxtverket och dess uppgift att främja företagsamheten i Sverige.

De tillfrågade uppgav att de hade störst förtroende för Bolagsverket och Skatteverket. Närmare hälften, 48 procent, av de svenska småföretagarna uppgav att de tyckte att Skatteverket är den myndighet som mest hjälpt dem med att bedriva sin verksamhet. Även Branschorganisationerna och Företagarna hamnar högt upp på rankinglistan. /SpeedLedger, MF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078