23948sdkhjf

Underleverantörer dissar regeringens ungdomspaket

Om industrin själv får bestämma är det framförallt är lärlingsanställningar med reducerad lön och reducerad arbetsgivaravgift som kan bidra till att sänka ungdomsarbetslösheten. Det visar branschorganisationen Sinf:s senaste underleverantörsbarometer.
Enligt barometern riktas det av regeringen nyligen presenterade ungdomspaket mot helt fel åtgärder och är därför inte ändamålsenligt.
Sinf genomför kontinuerligt sin underleverantörsbarometer bland små såväl som medelstora underleverantörer. Den undersökning som genomfördes för årets andra kvartal, med fokus på ungdomsarbetslöshet, visar bland annat att sju av tio industriföretag anser att lärlingsanställningar med reducerad lön och reducerad arbetsgivaravgift är ett ganska eller mycket intressant förslag. Att varannan underleverantör vill ha ytterligare sänkt arbetsgivaravgift för anställda under 26 år eller utbildningsstöd till företag som anställer unga.
Endast fyra av tio företag svarar att en möjlighet till ett extra år på yrkesförberedande gymnasieutbildningar med praktik på företag, skulle vara ett intressant förslag. /SINF, MF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078