23948sdkhjf

Kabeljätte investerar för fortsatt expansion

Globala kabelkoncerner Nexans, med produktion och utvecklingsavdelning i Grimsås har investerat i en ny kompounderingsmaskin för utveckling av nya halogenfria flamskyddade polyolefinbaserade material.
2013 införs nya och EU-gemensamma brandkrav för kablar. I den nya standarden finns krav på brandspridning och värmeutveckling. För att stå rätt rustad har Nexans Sweden AB investerat i en kompounderingsmaskin för placering i företagets materiallaboratorium. Maskinen är ett komplement till den kompounderingsenhet som gjordes för fem år sedan. Tillsammans ska de båda enheterna möjliggöra snabbare utveckling av nya material med goda flamskyddsegenskaper.

I ett pressmeddelande skriver företaget att investeringen är ett led i Nexans Swedens strategiska satsning på halogenfria installationskablar, ett område där företaget ser stor framtida potential.

Med den nya kompounderingsenheten har företaget möjlighet att både sträng- och dysgranulera materialen. Maskinen kommer från kinesiska Jiangsu Xinda Science and Technology Co, och har en skruvdiameter på 45 millimeter och en skruvlängd på 900 millimeter. Kapaciteten uppges vara 40 till 80 kilo per timme.

Företaget ingår i en av världens största kabelkoncerner med 25.000 anställda och produktionsenheter i 40 länder. Det svenska bolaget ansvarar för marknaderna Sverige, Danmark, Finland och Baltikum och sysselsätter cirka 500 anställda. Företaget tillverkar över 1 000 olika typer av kablar - ca 42 000 ton kabel varje år. /MF


Nexans Sweden invigde sin nya kompounderingsmaskin i juni strax före semestern.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078