23948sdkhjf

Petainer mångmiljoninvesterar i Sverige

Brittiska Petainer, tillverkare av flergångs- och engångsflaskor av PET med produktionsanläggningar i Sverige, Tyskland och Tjeckien har tagit beslut om att genomföra en mångmiljoninvestering vid sin anläggning i Lidköping.
I ett pressmeddelande skriver företaget att man kommer att investera ett stort antal miljoner euro i den svenska fabriksenheten under den kommande tolvmånadersperioden. Bland annat har beslut tagit om att investera i en ny energieffektiv formsprutningsmaskin av märket Husky HPP.

Investeringen kommer att följas av ytterligare investeringar fokuserat på tillväxt och för att stödja företagets nuvarande kundbas. I meddelandet skriver man vidare att Petainers kunder kommer att gynnas av det fortsatta moderniseringsprogrammet, som kommer att stödja fortsatt innovation i miljöeffektiva produkter.

Företaget har sitt huvudkontor i Tjeckien. Vid sidan av sina tillverkningsenheter i Sverige, Tjeckien och Tyskland har bolaget sitt forsknings- och utvecklingscenter i Sverige och försäljningskontor i Tyskland och Storbritannien.

Plastforum har sökt företaget för ytterligare information kring investeringen men inte lyckats nå någon vare sig på det svenska eller något annat kontor. /MF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125