23948sdkhjf

A. Schulman köper amerikansk kompounderare

I syfte att få in en fot inom nya kompounderingsområden som ABS, PC, fluorpolymerer, har A. Schulman Inc. undertecknat ett avtal om att förvärva ECM Plastics, Inc.
Det förvärvade plastkompounderingsföretaget ligger i amerikanska Worcester och baserar sig på färgmatchning, kompoundering och specialadditivformuleringar. Köpeskillingen uppges vara 36.500.000 dollar motsvarande drygt 250 miljoner svenska kronor. Transaktionen förväntas slutföras i början av september.

A. Schulmans ordförande, vd och koncernchef Joseph M. Gingo säger i ett pressmeddelande att det är hans övertygelse att ECM Plastics kommer att bli ett utmärkt strategisk passbit i bolagets arbete med att stärka sin position för långsiktig lönsam tillväxt i USA.

ECM Plastics har cirka 140 anställda. A. Schulman har motsvarande 3100 anställda. Antalet produktionsanläggningar uppges vara 33 stycken på global basis. Företaget redovisade en omsättning på 2,2 miljarder USD för föregående räkenskapsår som avslutades den 31 augusti 2011. /MF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078