23948sdkhjf

Hexpol utökar sin TPE-kapacitet

Svenska polymerkoncernen Hexpol AB ökar sin kapacitet av termoplastiska elastkompound vid sin anläggning i tyska Lichtenfels. Den årliga kapaciteten uppges öka med 4600 ton i början av 2013.
Den internationella tillverkaren av plast- och gummimaterial är just nu i färd med att utöka sin maskinkapacitet med ytterligare en dubbelskruvsextruder i tyska Lichtenfels, vilket innebär att anläggningen sammantaget får sex TPE-linjer.

Enligt ett pressmeddelande från företaget förväntas den nya linjen öka anläggningens årliga kapacitet med cirka 4600 ton vid uppstart i börja av nästa år, vilket ger Hexpol gruppen en sammantagen kapacitet på 55.000 ton TPE årligen.

Gruppen har expanderat snabbt de senaste åren både organiskt och genom förvärv. Det var i slutet av 2011 som Hexpol förvärvade TPE kompouderingsföretaget Horst Müller Kunststoffe GmbH & Co KG med säte i Lichtenfels från Rowa Group för 51 miljoner dollar. Sedan dess driver koncernen den tyska verksamheten under namnet Elasto Muller Kunststoffe

De kompound som produceras vid anläggningen är samtliga baserade på styrenblock coloymerer, termoplastiska olefiner och termoplastiska vulkanisat.

Så sent som i juli i år tecknade Elasto Müller Kunststoffe avtal med European Plastic Sealants (EPS) i tyska Sottum beträffande övertagandet av företagets verksamhet mot kapsyler och tätningar. Elasto Müller Kunststoffe har upprättat ett nytt affärsområdet kallat ”Caps and Closures” för detta.

En ny produktionslinje för TPE är även under uppbyggnad i Kina. /MF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08