23948sdkhjf

Licensaffär mellan MuCell och Styron

Amerikanska plastråvaruföretaget Styron och MuCell Extrudering LLC har ingått ett avtal om att MuCell fått tillgången till Styrons patentportfölj vid extrudering av styrener.
Kombinationen av Styrons CO2RE-teknik - en patenterad plastskumningsteknik med vilken man kan tillverka polystyrenark med en skummad kärna med hjälp av jäsmedel - och MuCells teknik baserad på direktinjicering av atmosfärisk gas, förväntas ge användarna konkurrensfördelar.

John Case, Styrons globala marknadschef säger att tekniken öppnar upp för bra konkurrensmöjligheter för förpackningsmarknaden, där exempelvis verksamheter inom mejeri-och restaurangnäringen kommer att kunna förbättra hållbarhet i innehållet avi sina förpackningar till följd av förpackningens minskade densitet och vikt. Vidare säger han att råvaruförbrukningen och förpackningsavfallet kommer att minska för de kunder som väljer att använda tekniken.

-Kombinationen av våra patent och immateriella rättigheter, samt Styrons patent kommer att ge våra kunder möjlighet att tillämpa den mest avancerade av skumningstekniker i sina produkter, säger Mark Lindenfelzer, vd för MuCell. /MF

Avtalet ger MuCell Extrudering och dess kunder exklusiva rättigheter till Styrons patent gällande företagets skivteknologi inom en rad olika tillämpningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063