23948sdkhjf

Ny väg för att möta branschen

Tyska gummimaskintillverkaren Klöckner Desma Elastomertechnik provar ett nytt grepp för visa upp sin senaste maskinteknik. Med hjälp av en närmare 25 meter lång lastbil har experter från Klöckner Desma besökt fler än 60 företag runt om i Europa sedan april månad.
På plats i bussen finns fyra experter som presenterar maskinserien Desma Sealmaster S3, som lanserades vid K 2010. Serien utgörs av såväl vertikala som horisontella maskiner för formsprutning av såväl silikon- som andra gummkvaliteter.

Stefan Scheiber från Klöcker Desma och Thomas Meyer från Forvema, företagets återförsäljare i Sverige, berättar om den nya maskinseriens prestanda och tekniska fördelar. På en tv-skärm, längst fram i lastbilen, åskådliggör de bland annat fördelarna med maskinseriens nya sprut-, plasticerings- och låsenheter. Vidare får vi veta att maskinserien är mer tystgående, närmare 6 db, än tidigare serier, och väldigt energisnål.

Såväl Meyer som Scheiber är mycket nöjda med den respons de fått från marknaden under resans gång. De uppskattar att varje stopp har haft ett femtiotal besökare.

Klöckner Desmas försäljningschef Harald Schmid är också nöjd med satsningen.

-Vi kommer nära företag som inte kan se oss så ofta på utställningar eller inte alls. Under några timmar ges all personal från maskinoperatörer, processingenjör, underhållspersonal etc en chans att ta del av vad vi kan erbjuda för teknik, säger han. /MF

(en längre och mer utförlig version av texten presenteras i Plastforum nummer 9)

Plastforum passade på att ta sig en titt när bilen gjorde ett kortare stopp vid Nolato Polymers anläggning i Torekov tidigare idag, fredag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079