23948sdkhjf

Stabil tillväxt för PVC

Den globala efterfrågan på PVC har stadigt ökat under det senaste decenniet och det är en utveckling som kommer att hålla i sig, enligt en ny rapport.
Det är marknadsanalysföretaget GBI Research som undersökt den globala PVC-marknaden. Man konstaterar bland annat att år 2000 förbrukades 22,2 miljoner ton PVC globalt, en siffra som 2011 stigit till 32,3 miljoner ton. GBI räknar med en årlig genomsnittlig tillväxt för PVC på 4,9 % vilket innebär att det år 2020 kommer att förbrukas 49,5 miljoner ton.

I Europa har industrin länge tittat på hållbarhetsaspekterna kring PVC. Programmet Vinyl 2010 resulterade i att 260 000 ton PVC-avfall återvanns under en tioårsperiod, klart mer än målet som var satt till 200 000 ton. Baserat på detta har EU nu lanserat Vinyl Plus-programmet som en fortsättning.

Europa är dock en ganska mogen marknad. Tillväxten, och efterfrågan, är högst i Asien som står för ca 65 % av den globala efterfrågan. I regionen är Kina motorn och den ekonomiska tillväxten där, samt i Indien och övriga folkrika länder innebär en stor potential för PVC framöver. Rapporten slår fast att det blir efterfrågan i Asien som kommer att driva PVC-marknaden i framtiden och att det därför är vitalt att engagera regionen i det hållbarhetsarbete som kommit så långt i Europa, både med avseende på energieffektivitet och återvinning i industriell skala.

75 % av PVC-förbrukningen går till sektorerna bygg, förpackning och elektriska applikationer. Fordon, jordbruk, skodon och "övrigt" står för resterande 25 %.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079