23948sdkhjf

Bridgestone tillkännager forskningscenter för guayulegummi

Bridgestone Corporation, BSJ, meddelar att man valt ut lokalisering för ett forsknings- och processcenter gällande guayulegummi. Syftet är att utveckla guayalebaserade gummikvaliteter som ska kunna ersätta naturgummi baserade på heveaträdet i däck.
Projektet ska genomföras av Bridgestone Americas Tire Operations, BATO, i samarbete med BSJ. Man har nu slutfört förvärvet av ett 281 tunnland stort markområde beläget i Eloy, Arizona, för att fungera som bas för sin forskningsverksamhet. Detta forskningscenter kommer att leverera guayulegummi för företagets processcenter som planeras nära Mesa, Arizona.

Forskningscentret kommer att bestå av ett mångsidigt fungerande kontor/laboratorium, växthus och en lantbruksverksamhet som anpassat för att optimera guayulebusken som en kommersiell gröda för produktion av förstklassigt gummi för däck. Första spadtaget förväntas ske under det tredje kvartalet 2012.

Processcentrets placering i närbelägna Mesa kommer att bestå av en stab av 32 forskare och tekniker och deras arbete att utvinna guayulegummi från den specifika busken till gummi för däck. Första spadtaget planeras äga rum i början av 2013 och anläggningen beräknas vara i full drift under 2014, med försöksproduktion från och med 2015.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078