23948sdkhjf

Polymerer i medicinteknik: Höga marginaler inom räckhåll

Innovation, prestanda, kvalitet och pris är alla viktiga faktorer när det gäller användningen av polymerer i medicinsktekniska applikationer. Framöver kommer de att ersätta material som glas och metall i ökande utsträckning och det öppnar lukrativa möjligheter för de aktörer som sköter sina kort rätt.
Det är marknadsinstitutet Frost & Sullivan som tittat på området i en ny rapport, Western European Market for Polymers in Medical Devices. Av den framgår att 2011 låg intäkterna från denna marknad på 602 MEUR och att denna siffra bedöms ha ökat till 1075 MEUR år 2018. En av drivkrafterna bakom utvecklingen är materialbyte, där exempelvis glas och metaller får stryka på foten för polymera material som PVC, silikon, styrenplaster, termoelaster samt konstruktions- och högpresterande plaster.

En ytterligare drivkraft är en ständigt ökande äldre andel av befolkningen vilket driver på förbrukningen av medicinsktekniska detaljer. Dessa kommer att bli alltmer sofistikerade och dessutom går trenden mot portabel, stöttålig utrustning för användning i hemmiljö. Det innebär också ett ökande intresse för polymera material inom sektorn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094