23948sdkhjf

Stämning kring plastgolvbrunnar

Golvbrunnstillverkaren Jafo meddelar att man stämmer konkurrenten Faluplast inför Marknadsdomstolen. Stämningen gäller främst en golvbrunnskonstruktion, men också vissa påståenden i marknadsföringen.
Bakgrunden är att Faluplast i slutet av förra året introducerade en golvbrunn på den svenska marknaden där delar av konstruktionen, klämring och förhöjningsring samt monteringsplatta, är mycket lika de som Jafo har i sina golvbrunnar. Utseende och konstruktion är så lika att Jafo menar att det finns en stor förväxlingsrisk i framtiden. Skulle montering av detaljer från det ena företag ske i en golvbrunn från det andra företaget finns en uppenbar risk för vattenskador.

Jafo menar att Faluplast på ett utstuderat sätt gjort sina konstruktioner väldigt lika Jafos. Man har påpekat detta för Faluplast, tillsammans med riskerna för vattenskador, men Faluplast har valt att bortse från dessa påpekanden.

Nu vill alltså Jafo att Marknadsdomstolen prövar de aktuella komponenterna mot Marknadsföringslagens regler om vilseledande efterbildning och renommésnyltning. Man kräver att Faluplast drar tillbaka sin golvbrunnskonstruktion från marknaden för en omkonstruktion som omöjliggör en sammanblandning med de egna golvbrunnarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078