23948sdkhjf

Nimbus ansöker om konkurs

Omkring 200 personer förlorar jobben när båttillverkaren Nimbus i Göteborg ansöker om konkurs för de olika bolagen i koncernen. Nimbus bygger sina stora motorbåtar i Mariestad samt i småländska Storebro och Ryd. Dessvärre finns risk för att än fler underleverantörer än de som redan dragits med i fallet kommer att drabbas.
Finanskrisen däckade Nimbus. Sedan 2008 har bolaget samlat på sig flera hundra miljoner i samlade förluster. Bengt Kvarnbäck, styrelseordförande i Nimbus Boats Holding, till TT att företaget försökt möta den usla efterfrågan med att dra ned på både personal och fabriker. För några år sedan stängdes fabriken på Gotland. När det gick som bäst i koncernen 2007 var man över 500 anställda.

Nu tar en konkursförvaltare över. Kvarnbäck hoppas dock att man kommer att finna en köpare som kan ta över bolaget. Det har pågått en process där nuvarande ägare tillsammans med banken diskuterat med ett antal tänkbara intressenter, säger Kvarnbäck.

Tidigare i år har plastnet.se rapporterat om ett flertal konkurser till följd av de problem som de stora båttillverkarna dragits med de senaste åren. JH Plast i Trollhättan är ett av dessa. JH Plast AB verksamhet var inriktad mot tillverkning av artiklar mot båt- och fartygssektorn i glasfiberarmerad plast. Det samma gjorde Västerviksföretaget NC Plast AB som försattes i konkurs i slutet av förra året.

-Ägarna av NC-Plast i Västervik har kämpat väl men när alla jobb från Storebro och Nimbus plötsligt uteblev fanns det tyvärr inte mycket att göra för dem, sa företagets konkursförvaltare, advokat Peter Stavin när konkursen var ett faktum. /TT, mentoronline.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078