23948sdkhjf

Gummislang med vaniljsmak

Dykarslang av gummi med vaniljsmak är resultatet av utrustningstillverkaren Scubapro och gummiföretaget Trelleborgs samarbete för att ta fram en högpresterande treskikts gummislang för dykarutrustning för tuffa förhållanden.
Scubapro har levererat dykarutrusning i närmare 50 år och en av huvudprodukterna är regulatorer. Här ställs höga krav på säkerhet, tålighet mot saltvatten, UV-strålning och hårdhänt behandling ombord på dykfartygen.
Många tillverkare väljer att göra luftslangen i PVC, men materialet är känsligare för temperaturförhållanden och innehåller mjukgörare. Gummi är dessutom bättre prestandamässigt – men kan ge obehaglig bismak åt luften under dess väg från tub till regulator.
Scubapro har tillsammans med Trelleborg löst smakproblemet genom att helt enkelt smaksätta gummit med vanilj. Naturligt vanillin tillsätts till gummit, samma som används till livsmedel och farmaceutiska produkter.
Och varför just vanilj? Enbart ett marknadsmässigt beslut. Kvinnliga dykare gillar jordgubbssmak, som män är mer tveksamma till. Så det fick bli den mer könsneutrala vaniljen istället.
Treskiktsslangen tillverkas vid Trelleborgs enhet i franska Clermont Ferrand.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062