23948sdkhjf

Flaskvatten och kolsyrat ger PET-törst i BRIC

BRIC-länderna, alltså Brasilien, Ryssland, Indien och Kina kommer att bli dominerande krafter på den globala PET-marknaden. Det står GBI Research i en ny rapport.
Under 2010 stod Asien/Stilla Havsregionen för drygt 40 % av den globala PET-förbrukningen. Denna siffra beräknas växa till närmare 48 % till 2020, parallellt med att Kina blir ett nav för produktion av petrokemiska produkter.
Kina väntas bli PET-ledare, bland annat genom att ett antal större PET-aktörer kmmer att fokusera på sina aktiviteter i landet. Brasilien och Ryssland kommer också att öka, liksom Indien vars stora befolkning driver på konsumtionen av förpackade varor.

Både flexibla PET-baserade förpackningsmaterial och flaskor för kolsyrade drycker väntas öka. Det senare området (exklusive ölflaskor) stod 2010 för 31,5 % av den globala PET-konsumtionen. Övriga livsmedel stod för 22,4 % och öl för 11,4 %.
Egenskaper som bättre gasbarriär och skydd mot UV-ljus, samt möjligheten till varmfyllning är alla faktorer som driver på utvecklingen.
Mellan 2010 och 2020 beräknas marknaden växa med i genomsnitt 6,4 % per år för att nå 23,5 miljoner ton.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.098