23948sdkhjf

Silikonelaster allt intressantare

På en konferens om silikonelaster i slutet av mars i Berlin konstaterades att trots att silikonelaster bara svarar för två procent av den totala elastkonsumtionen så är intresse betydligt större än så.
Detta är mycket tack vare materialgruppens högpresterande egenskaper.
Nyheter som presenterades på konferensen var bland annat två nya och starkt förbättrade varianter av fluorbaserat silikongummi från Dow, den ena i fast form och den andra som LSR. Användningsområden är fordonsapplikationer där kemikalietåligheten är avgörande.
Högtransparenta LSR-kvaliteter är idag det enda polymera materialet som klarar långtidsbeständigheten vid 150 grader och samtidigt med bibehållna optiska egenskaper. Detta gör materialet intressant i optiska linser av olika slag.
Inom den medicintekniska industrin presenterar Dow ett nytt LSR-material som både kan möta medicinsk standard och FDA-krav fullt ut. Viktiga egenskaper är det hydrofoba beteendet, och den utomordentliga kemiska och termiska stabiliteten. Applikationer kan vara allt från korttidsimplantat och kirurgiinstrumentering till hälsoprodukter för slutkonsumenter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08