23948sdkhjf

SPIF slår ett slag för ökad plaståtervinning

SPIF har den senaste veckan satt igång en kampanj för att visa på det stora resursslöseri som pågår runt om i vårt land idag. SPIF har genomfört en undersökning som riktade sig till ett urval av kommuner i landet kring plaståtervinning.
Resultatet av undersökningen var tydligt. Den plast som finns i hushållssopor tas inte hand om för att återvinnas, utan bränns oftast upp. Många av SPIFs medlemsföretag har beredskap att ta hand om återvunnen plast, vilket skulle vara bra för miljön och ge ekonomiskt mervärde till företagen. SPIF kan nu konstatera att många särintressen reagerat starkt på organisationens initiativ. Därför har man valt att fortsätta driva frågan.
"Vi vet att våra medlemsföretag gynnas av att mer plast kan återvinnas och långsiktigt är det miljömässigt rätt att plasten återvinns och inte bränns upp. Vi kommer även fortsatt att möta många kritiker och många som vill bevara dagens system, men vi kommer att hålla liv i debatten. Det är dags för förändring!" heter det i ett pressmeddelande från organisationen.

Undersökningen genomfördes på telefon bland 33 slumpmässigt utvalda kommuner angående deras plaståtervinning. Endast en tillfrågad kommun separerar ut plastförpackningar ur hushållssoporna och var fjärde kommun har inte ens någon återvinningscentral för övrigt plastavfall.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078