23948sdkhjf

Återanvända PET enkelt

Vid en konferens i Tyskland demonstrerade Gneuss Kunststofftechnik för första gången sin MRS-extruder i kombination med planfolieproduktion. I denna anläggning tillverkades direkt från PET-”bottle flakes” en ny helt transparent varmformningsfolie.
Finessen är att ingen förtorkning behövs, eftersom man använder ett patenterat avgasningssystem som ger en extremt effektiv och energisnål process.
Idag kan Gneuss själva erbjuda ett komplett koncept med kalanderverk och upprullning. Integrerat i linjen finns också Gneuss RSF-filter och smältapump. Följdutrustningen levereras av Davis Standard.
Gneuss system innehåller också en viskosimeter som inte bara registrerar förändringar i smältan, utan även styr vakuumnivån för avgasningen med detta värde. Därmed uppnås en helt jämn produktkvalitet under hela processen och IV-halten kan anpassas till slutprodukten.
Förutom folielinjen visades även en linje för återvunnen PET-fiber med sammanbyggd shredder (NGR) och avslutande granulering (Econ). Största avsättningen för PET är fibertillverkning, till allt från textilier och isolering till fiberprodukter i fordon. Idag finns i genomsnitt 12 kilogram PET-fiberprodukter i 70 olika applikationer i bilar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063