23948sdkhjf

Ha koll på verktygets skick

HCT Tool A/S i Ballerup kan nu leverera på den svenska och danska marknaden en patenterad digital monitor som lagrar information om verksamhet, effektivitet och underhåll under hela formverktyget livstid.
Detta berättar Pelle Flood som är ansvarig för HCT Tool A/S i Sverige och han betonar att detta är en världsnyhet med konkurrens enbart från enkla skotträknare. Nyheten lanserades på K´2010 av tyska AST Technology GmbH.
Operatören kan se insamlade data direkt på skärm eller ladda ner data via en mini USB-port för mer detaljerad rapportering. AST har utvecklat två versioner av CVe Monitor, varav den ena riktar sig till formsprutaren och den andra till slutkunden/ OEM.
För slutkunder erbjuder AST även en komplett webbaserad tillståndsövervakning av alla verktyg, oavsett var de befinner sig i världen.
Övervakningen talar exempelvis om när det är dags för service eller reparation, och verktygsansvarige får direkt information om aktuellt verktygstillstånd. Verktygsmakaren ställer själv sina egna parametrar av sin tillståndsövervakning.
Exempel på funktion är antal totala skott och aktuell cykeltid. Dessutom erhålls den totala cykeltiden och stilleståndstid för de senaste 25 000 skotten.
En aktivitetslogg kan byggas med information om underhåll och reparationer, driftstid och produktivitet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063