23948sdkhjf

PDS utökar med högupplöst SLS-teknik

Plastic Design Service AB (PDS) i Vinninga har nu tagit sin andra utrustning för högupplösta SLS-modeller i drift. Den nya maskinen kommer främst att köras med polyamid med glas, med ”dagen-efter-leverans” av modeller såväl med som utan glasfibertillsats.
PDS lanserar även ett nytt koncept med formsprutade funktionsprototyper av rätt termoplast inom fem arbetsdagar från order. Metoden bygger på förenklade lasersintrade formverktyg samt formsprutning med manuell hantering. Prisbilden är avsevärt lägre jämfört med motsvarande formverktyg av exempelvis aluminium.
Konceptet begränsas till en detaljstorlek på ca 100x200x100mm, detaljernas ytjämnhet och upplösning kan jämföras med en SLS-modell. Formarnas livslängd är begränsad, de tål upp till några hundra skott. Konceptet har en egen formsprutningsmaskin dedikerad åt att endast producera dessa funktionsprototyper.
Metoden fungerar väl för plastmaterial som exempelvis TPE, PE, PP och POM. Tester pågår med andra kvaliteter, som exempelvis termoplaster förstärkta med glasfiber.
– Vi kan nu erbjuda marknaden det bästa av två världar, pris och snabbhet som med Rapid Prototyping samt rätt termoplast och formsprutning, säger Mikael Sohlberg, vd på PDS.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078