23948sdkhjf

Arbetstillfällen tryggade hos svensk robottillverkare

Fler än 125 arbetstillfällen tryggas när robottillverkaren Yaskawa Motoman i Torsås, söder om Kalmar investerar i en ny bearbetningsmaskin.
Michael Tranberg, chef för Yaskawa Nordic säger till tidningen
Barometern att företaget i och med den nya maskinen, kan vi gå upp i
tvåskift vilket medför en ökad konkurrenskraft.

Torsåsföretaget har några tuffa år bakom sig, men i september ifjol kom vändningen. Då flyttades produktionen av styrsystem och industrirobotar i Japan till Yaskawa Motomans anläggning i Torsås.

-Det såg mörkt ut en tid, men efter att vi fick tillbaka styrskåpstillverkningen är den nya maskinen vi investerat i nu ytterligare ett positivt tecken, säger Michael Tranberg till lokaltidningen.

Den nya bearbetningsmaskinen är en bäddfräs som klarar arbetsstycken på upp till fem meters längd.

Företagets robotar används inom en rad industriområden. Ett av flera företag som använder sig av dessa är tyska Dura Automotive Body & Glass Systems GmbH. Företaget tillverkar fram- och sidodörrar till Ford Focus samt B- och C-stolpar till Ford C-Max. Företaget ville automatisera appliceringen av smält butyllim på paneler av ABS och-plast panelerna och valde Yaskawa Motomans robot för detta.

Robottillverkaren är sprunget ut AB Torsmaskiner. På 1970-talet etablerade dotterbolaget Torsteknik AB ett samarbete med japanska företaget Yaskawa.
/MF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125