23948sdkhjf

Lanxess i samarbete med BioAmber

Tyska kemiföretaget Lanxess har meddelat att de stärker sitt engagemang inom området förnybara råvaror genom att investera tio miljoner amerikanska dollar i amerikanska BioAmber, Inc. som en del av en riktad nyemission.
BioAmber är ledande inom bärnstenssyra från förnybara resurser som majs. Tillsammans har de två företagen utvecklat mjukgörare, vars kostnadseffektivitet och säkerhetsprofil sägs göra dem till hållbara alternativ jämfört med ftalat-innehållande recept.

Som en del av investeringen, har Lanxess fått en minoritetsandel i BioAmber och en plats i styrelsen. Platsen kommer att fyllas av Jorge Nogueira, chef för Lanxess affärsområde Functional Chemicals, som fokuserar på tillverkning av ftalatfria mjukgörare.

BioAmber producerar bärnstenssyra genom jäsning av förnybara råvaror. Processen har utvecklats av företaget och sägs förbruka betydligt mindre energi jämfört med motsvarande produktion av bärnstenssyra då fossila bränslen används. Vidare påstås den vara betydligt mer kostnadseffektiv och ha ett bättre koldioxidavtryck, rapporterar en brittisk plasttidskrift. I framtiden, konstaterar bolaget att det planerar att använda avfall från jordbruksindustrin och bearbetat sockerrör som utgångsmaterial.

Jorge Nogueira säger i ett uttalande att Lanxess investering i BioAmber ska uppfattas som en tydlig markering att företaget planerar att lansera en ny generation av mjukgörare som uppfyller lagkrav samt går i rätt riktning gällande hållbarhet.
/MF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125