23948sdkhjf

Oladdade friformsprodukter

Statisk elektricitet är ett vanligt problem, så nu har Stratasys löst detta genom att lanserar en ABS-kvalitet som förhindrar att statiska laddningar byggs upp.
Egenskapen inriktar sig främst mot elektroniska komponenter av olika slag, men antistategenskaperna gör plasten även intressant för medicintekniska applikationer. I praktiken kan statisk laddning leda till allvarliga effekter, som att den medicinska förpackningen inte doserar läkemedlet som var tänkt.
– En undersökning bland våra kunder visar att hälften av dem har behov av ett ESD-klassat material, förklarar Fred Fischer som är affärsutvecklare hos Stratasys. Kvaliteten som lanseras heter ABS-ESD7 och kan användas i Stratasys 3D-skrivare Fortus 400mc och 900mc, informerar återförsäljaren Protech i Stockholm.
En annan nyhet är FDM-maskinen Fortus 250mc som bygger med ABS-material och det nya vattenlösliga stödmaterialet SR30. Utrustningen använder den stabila mekaniken från Stratasys Dimension-familj. Byggvolymen är 254 x 254 x 305 millimeter och den är utrustad med WaterWorks, som enkelt rensar bort stödstruktur och ger möjligt att bygga detaljer med rörliga delar i ett stycke.
Konstruktörer kan nu "skriva ut" funktionella prototyper direkt vid skrivbordet och funktionstesta dem.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109