23948sdkhjf

Illaluktande returplast ett minne blott

Effektiv avgasningsteknik tar bort all lukt. Gneuss Kunststofftechniks process är så effektiv att den till och med klarar att hantera förpackningsmaterial inom fiskindustrin. Resultatet är ett luktfritt returmaterial som kan återanvändas.
I bland annat Kina råder stor polyesterbrist och för att dammsuga landet på råmaterialkällor har man nu börjat återvinna gamla militäruniformer i polyester, som fortsätter sitt liv som nästa generations fiber.
Gneuss kompounderingsmaskin passar till en mängd olika typer av plastmaterial. I USA används systemet kommersiellt för att ta hand om polyolefiner och för att framställa polypropenfiber.
Företagets MRS-extruder i direkt kombination med planfolieproduktion kan direkt från PET-”bottle flakes” tillverka en ny helt transparent termoformfolie. Gneuss kan erbjuda ett helt komplett koncept med kalanderverk och upprullning. Integrerad i linjen också Gneuss RSF-filter, likasom smältapump.
Viktigast i sammanhanget är dock MRS - ett system för recycling av ”bottle-flakes” eller fibermaterial av PET där förtorkning inte behövs. Genom det speciella, patenterade avgasningssystemet kan en effektiv och energisnål process genomföras.
Gneuss system innehåller också en viskosimeter med uppgift att inte bara registrera förändringar i smältan, utan att med detta värde även styra vakuumnivån för avgasningen. Därmed får man en absolut likvärdig produkt under hela processen och kan bestämma nivån på IV-halten för att vara anpassad till slutprodukten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062