23948sdkhjf

Flexibelt gånghjälpmedel

Svenska kompounderaren av termoelaster, Elasto AB, har utvecklat en skräddarsydd TPE-lösning för brittiska specialgångstaven Flexyfoot. Den stötdämpande och halkskyddandeprodukten är tänkt att ersätta den konventionella gummihylsa som kryckor, käppar och gångstavar vanligen är utrustad med. Enligt uppgift lär det nya halkskyddet framförallt göra skillnad för skadade och handikappade med behov av gånghjälpmedel.

Bakom produkter står brittiska designern David Goodwin, som inspirerats att uppfinna hjälpmedlet till följd av sin familj. Både hans MS-sjuka syster och 95-åriga mamma klagade på de svårigheter och det obehag de hade av att använda gångstavar. De tyckte också att stavarnas gummihylsor slets ut alldeles för fort.

Tillsammans med Elasto och Pentagon Plastics tog Goodwin fram en ny slitstark produkt. Materialet är en SEBS-kvalitet (Dryflex) med hög slitstyrka och friktion som ger ett bra grepp på hala och våta ytor.

David Goodwins ledade halkskyddsprodukt syftar till att hjälpa äldre och funktionshindrade att leva ett självständigt liv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11