23948sdkhjf

Ny 3D-dekoreringsteknik

ACP Systems AB i Rydboholm har en alldeles ny sublimeringsteknik där man nu utan problem kan dekorera komplexa former och belägga material som tidigare var omöjliga att dekorera.
Världens första flerdimensionella dekoreringssystem, ACP Systems, ger designers och digitaltryckare ett helt nytt verktyg. Företagets 2D- och 3D-maskiner är nästa generation av värmetransferpressar som kan dekorera PBT, PP, HDPE, PET och POM och ge detaljerna valfri dekoration och ökad reptålighet.
Maskinerna använder en patenterad process som kombinerar infraröd värme och vakuum för att forma motiv på två- och tredimensionella ytor. I motsats till konventionella transferpressar använder APCs maskiner ett flexibelt membran och vakuum för att forma transfermedia exakt runt objektet, trots komplex form. Istället för direktverkande värme används infraröda värmesystem för att överföra bläcket till materialet.
En speciell patenterad film är framtagen för optimal 3D-dekorering, eftersom vanligt transferpapper och -film inte ger bästa bildkvalitet. Med Coloraid sublimeringslack kan alla substrat dekoreras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078