23948sdkhjf

Världens största slagseghetsprovare

Zwick har byggt den största slagseghetsprovaren enligt pendelprincipen någonsin och provaren är avsedd för energier upp till 50 000 Joule.

Med en höjd av mer än 6,5 meter och en totalvikt på mer än 90 ton för pendel och baselement kommer den att användas för provning av rörmaterial för rörledningar enligt ASTM-standard E436 och API-standard RP5L3.
Zwick sätter ett nytt riktmärke med denna gigantiska slagseghetsprovare, för pendelarmen är nämligen 2,1 meter lång och väger hela två ton. Den enorma storleken på slagseghetsprovaren skapar särskilda utmaningar när det gäller säkerheten, exempelvis skyddas användaren från den svängande pendeln av en intelligent hållare och en hydraulisk broms garanterar att pendeln stannar helt och därefter återgår till utgångsläget på ett säkert sätt.
Operatören placerar provet utanför provområdet i en inmatningsmekanism som automatiskt för in provet till mothållen och pendeln kan sedan aktiveras från önskad vinkel. Tester kan göras i temperaturer så låga som -70° C.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078